Inköp på Chokladfestivalen

I förra veckan var det Bak- och chokladfestivalen i Stockholm. Och som vanligt var det fullsmockat och trångt med besökare – åtminstone på lördagen – trots att festivalen hade en hel mässlokal till sitt förfogande i år. Tidigare har Chokladfestivalen delat lokal med Hem och villa-mässan.

Tyvärr så slutade kameran att fungera under besöket och därför blir det inga bilder från Chokladfestivalen den här gången. Kanske kommer de senare när jag har fått kameran reparerad.

Några inköp blev det i alla fall och dessa choklader kommer att recenseras inom de närmaste månaderna.

  •  Marou 85% : en ny sort från Marou med riktigt mörk choklad.
  • Guido Castagna Lacrì Blend Venezuela 76%: ett märke jag aldrig har provat tidigare. Ska bli intressant att prova.
  • Guido Castagna Raw Venezuela 70%: råchoklad från Venezuela.
  • Omnom Papua New Guinea 70%: jag fick ett mail om att denna borde testas och därför köpte jag den på mässan. När jag provsmakade hade den en ovanlig och annorlunda smak.
  • El Ceibo Bolivie 75%: choklad från Bolivia.
  • Chocolate Story Java 70%: ett nytt märke med kakaobönor från Java. Choklad med ursprung från Java har jag aldrig provat tidigare.
  • Vintage Plantations Ecuador 100%: producerad i Umeå av ”Choklad-Jenny”.
  • Vintage Plantations Peru 85%: jag gillade denna choklad när jag fick provsmaka den på mässan. Kakaobönor från Peru brukar dessutom hålla hög kvalitet. Så denna ser jag fram emot att prova och recensera.

Recensionerna kommer som vanligt att publiceras på sidan med Tester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *