Succé för Bak- & Chokladfestivalen 2015

Enligt pressutskicket från Stockholmsmässan var det återigen succé för Bak- & Chokladfestivalen. Tillsammans med mässan Hem, villa & bostadsrätt kom det cirka 42.000 besökare under de fyra dagarna.

I år hölls Chokladfestivalen i B-hallen och detta innebar att utrymmet var dubbelt så stort som förra året. Trots detta var det mycket trångt i gångarna, men utställarnas affärer tycks ändå ha gått bra.

–Försäljningen av choklad har varit större än någonsin, enligt festivalens projektledare Erik Westerlund.

Kvitto på inköpen kunde man dessutom få via e-post och det fungerade ganska bra. Nackdelen var att man var tvungen att knappa in sin mailadress. Det var inte heller alla försäljare som specificerade vilken choklad man köpte och det var mindre bra. Det hade varit trevligt att se på kvittot hur mycket respektive choklad kostade om man skulle råka glömma.

På mässan avgjordes dessutom Årets Konditor, och vinnare blev Anders Oskarsson på Nilssons konditori i Oskarshamn. Nordic Cup i Pastery avgjordes också och där blev Danmark totalsegrare, men de bästa smakerna hade Sverige och priset för bästa buffébord gick till Norge. Barnens Kladdkakeracet vanns av Zack Aujalay, 14 år, med en kladdkaka med brynt smör och flingsalt.

Nästa år kommer Bak- & Chokladfestivalen att hållas den 6–9 oktober 2016.

Läs mer om Mäster Choklads inköp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *