1888 Master Blend 70%

Malmö chokladfabriks 1888 Master Blend 70% har en fruktig, syrlig och mintig doft som också påminner en del om plywoodskiva, trägolv och nöt. De råa kakaobönornas karakteristiska doft ger sig också tillkänna.

Master Blend bjuder på en mycket rik chokladsmak i kombination med en viss syltig syrlighet. Här smakar det alltså mycket mörk choklad. Och den lena och tjocka konsistensen håller smaken kvar länge i munnen.

Konsistensen är dock inte särskilt krämig utan är istället mer åt det smöriga hållet, vilket ofta är fallet med choklad som producerats av Malmö chokladfabrik.

Efter ha provsmakat en del ”fulchoklad” på sista tiden är det sannerligen en fröjd att få sätta tänderna i riktig kvalitetschoklad. Det blir som en smakexplosion i munnen när man jämför med smaklös och billig mörk choklad som säljs i dagligvaruhandeln.

Det är faktiskt extremt stor skillnad på ”fulchoklad” respektive ”finchoklad” och därför värt pengarna att satsa på kvalitet.

På förpackningen beskrivs smaken som ”balanserad” och det står dessutom att detta är en ”Favoritkakaoblandning från år 1910”.

Innehållet är kort och gott inget annat än kakaomassa, rörsocker och kakaosmör. Och det låter ju mycket bra. För mer behövs inte när man använder kakao av hög kvalitet.

Betyg: 4,5.

Chokladen kostar ca 45 kronor för 80 gram (jmf-pris 56,25 kr/hg).

1888-master-blend-70_2

Korta fakta

Namn: 1888 Master Blend 70%
Ursprung:
Böna:
Vikt: 80 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 70%
Kolhydrater:
Fett:
Protein: