Chocolate Story Java 70%

Chocolate Story verkar vara ett relativt nytt märke. Jag har i alla inte hört talas om det tidigare. Chokladen tillverkas i Polen och kakaobönorna kommer från Java.

Här hittar man en tydlig doft av torkade frukter och i synnerhet aprikos. Det är en ganska söt och behaglig doft. Den påminner också om garderob eller liknande.

Smaken påminner mycket om kakaopulver. Alltså att den liknar bondgård eller stall eller något sånt. Det finns också en fin smak av nougat och torkade gula och röda frukter.

Den här chokladen har också ganska mycket syra, men denna är trevlig och mycket väl avvägd. Det är alltså lagom mycket syra som inte tar över för mycket.

I slutet är smaken att likna vid kakaopulver eller varm choklad gjord på kakaopulver och mjölk. Det finns också gula torkade frukter.

Konsistensen är dock inte perfekt utan den känns lite för gryning och sockrig. Så denna är inte helt lyckad. Men i övrigt är det en trevlig och god choklad som jag gillar.

Betyg: 4,0.

Chokladen inköptes på Bak- och Chokladfestivalen tidigare i år. Vad den kostade har jag emellertid glömt, men den kostar 59 kr på nätet har jag sett (jmf-pris: 118 kr/hg).

Korta fakta

Namn: Chocolate Story Java 70%
Ursprung: Java
Produktionsland: Polen
Böna:
Vikt: 50 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 70%
Kolhydrater: 50,7%
Fett: 40,4%
Protein: 8,8%
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölk och sesamfrön.