Con Amore Dark Chocolate 72%

Detta är en mörk choklad som importeras och distribueras av ett företag som heter Hultén försäljning. ”Con Amore” (Med kärlek) är alltså deras eget varumärke.

På företagets webbplats beskrivs produkten med orden ”kvalitetschoklad med kärlek” och ”premiumchoklad”. Men varifrån kakaon kommer framgår dessvärre inte. Och inte heller nämns vilket företag som har producerat chokladen.

Därmed kommer man snabbt till slutsatsen att det säkerligen handlar om billig och dålig kakao från Västafrika. Dessutom ingår ordet ”aromämne” i innehållsförteckning vilket också är ett dåligt omen.

Och när man luktar på chokladen så bekräftas ovanstående antagande. Här handlar det alltså om riktigt dålig kakao och lika dålig choklad.

Doften känns ganska vaniljig, mjölkig och nötig. Den påminner således en hel del om billig mjölkchoklad. Men jag tycker dessutom att doften känns lite konstig, eller konstgjord, och det luktar inte som mörk choklad borde lukta.

Vidare så är konsistensen tråkig. Den är knaprig och innehåller små knastriga partiklar, vilket inte är några tecken på kvalitetschoklad. Den är också lite trorr.

I smaken hittar man huvudsakligen vanilj men också mjölk. Det kommer dessutom en lite konstig och bitter eftersmak som jag inte gillar.

Ingredienserna är kakaomassa, socker, kakaosmör, sojalecitin och aromämne. Den kan också innehålla spår av hasselnötter, andra nötter, jordnötter, gluten och mjölk.

Som tur var såldes denna choklad på rea hos City Gross för 10 kronor för 100 gram. Annars hade man varit tvungen att punga ut med hela 17,90 (tror jag det var) och det hade inte varit prisvärt.

Betyg: 2,0.

Korta fakta

Namn: Con Amore Dark Chocolate 72%
Ursprung:
Produktionsland:
Böna:
Vikt: 100 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 72%
Kolhydrater: 29,7%
Fett: 42,1%
Protein: 8,4%
Allergi: Kan innehålla spår av hasselnötter, andra nötter, jordnötter, gluten och mjölk.