Domori Sambirano Madagascar 70%

Domori Sambirano är gjord av kakaobönor som har odlats i Madagaskar. Själv brukar jag inte vara särskilt förtjust i choklad som kommer från Madagaskar för den brukar ofta var lite för syrlig i smaken.

Och när jag tar en första sniff känner jag att denna choklad inte kommer bli någon favorit.

Doften känns ganska enkel, men kraftfull, och består huvudsakligen av romrussin och torkade röda bär. Man känner också av den typiskt (för Domori alltså) lite nougatiga doften i bakgrunden.

Tillverkaren beskriver sin choklad med orden ”unika bärtoner” och ”behaglig syrlighet” och det kan jag hålla med om.

Det bästa med den här chokladen är dess fina konsistens. För den är seg och tjock och len. Chokladen lämnar också en viss strävhet i munnen.

Själva smaken är kraftfull med mycket lingon, samt att den är lite bitter och syrligt sur. Den känns dessvärre ganska enkel i smaken och därför lite tråkig, men det finns en lång eftersmak av röda torkade bär och syra.

Jag hittar tyvärr inga fina nyanser i smaken, utan det blir mest en stark bärig smak. Så detta blev som sagt ingen favoritchoklad.

Innehållet består enbart av kakaomassa och rörsocker. Inga onödiga tillsatser alltså.

Priset ligger på ca 39 kronor för 25 gram (jmf-pris: 156 kr/hg). Själv köpte jag den på Chokladfestivalen och då kostade den 33 kronor.

Betyg: 3,5.

Korta fakta

Namn: Domori Sambirano Madagascar 70%
Ursprung: Madagaskar
Produktionsland: Italien
Böna: Trinitario
Vikt: 25 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 70%
Kolhydrater:
Fett:
Protein:
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, mjölkprotein, laktos, sojalecitin och gluten.