El Ceibo Bolivie 75%

el-ceiboDenna choklad från Bolivia har en ganska trevlig och mustig doft av nougat och syrliga röda bär.

Men när det gäller konsistensen är den inte alls bra. Den är alldeles för hård och knaprig som så ofta när det gäller choklad som har producerats i området där kakaobönorna också har odlats.

Den smakar sött trots sina modiga 75% kakao. Kanske tack vare kakaobönorna som uppges växa naturligt och har inte planterats. Bönorna växer i Covendoregionen i Alto Beni, Bolivia.

För övrigt finns ingen smak att tala om. Man får anstränga sig för att känna en antydan till nötsmak och lite syrlighet. Och en lite syrlig bitterhet på slutet.

Tillverkarens beskrivning:

Denna choklad är elegant, len, med naturliga smaknyanser av plommon, melass och mandel, naturens finaste gåva att prova och frossa i”.

För den som tycker om choklad är denna tämligen ointressant eftersom den i stort sett saknar smak. Men vill man bara ha något sött och knaprigt så funkar det kanske.

Betyg: 2,0.