Frey Extra Dark 85%

Denna choklad är inköpt i en taxfree-butik och är därför förmodligen inget som lätt får tag på i vanliga butiker. Och tur är väl det kan man säga.

Enligt förpackningen är dock: ”Frey den bäst säljande chokladen och därför nummer 1 i Schweiz”. Så det verkar som att schweizarna tycker om lika dålig choklad som vi svenskar, det vill säga att Frey tycks hålla ungefär samma kvalitet på sina produkter som Marabou.

Freys choklad har en relativt svag doft av sylt på röda bär samt lite vanilj och nöt. Doften känns dock också en aningen artificiell eller plastig.

Det höga kakaoinnehållet i kombination med dåliga kakaobönor har dessutom gjort att chokladen smakar bittert liksom kakaopulver. Däremot så har inte Frey Extra Dark 85% någon chokladsmak utan enbart bitterhet.

Denna choklad smakar således inte choklad. Den har egentligen bara en tråkig och bitter smak av kakao. Om man anstränger sig ordentligt kan man emellertid känna en aning nöt.

Konsistensen känns ganska tjock, men också grynig och lite konstig. För det finns någonting i chokladen som skaver lite mot tänderna. Kanske är det kristalliserat socker eller något annat? Det känns ungefär som små sandkorn. Dessutom är chokladen torr och sträv.

Eftersom att Freys choklad inte har någon smak, så har den förstås inte heller någon eftersmak. Den lämnar enbart efter sig bitterhet. Här handlar det alltså om riktigt dålig choklad.

Betyg: 1,5.

frey_choklad2

Korta fakta

Namn: Frey Extra Dark 85%
Ursprung:
Böna:
Vikt: 100 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 85%
Kolhydrater: 18%
Fett: 50%
Protein: 10%