Ica I Love Eco Ekologisk Mörk Choklad 70%

Här är ytterligare en mörk choklad som säljs under Ica:s egna varumärke. Och liksom ICA Selection-serien är denna tillverkad i Frankrike, men vilket företag som har producerat den framgår inte av förpackningen. Man kan emellertid misstänka att det är Natra Zahor som också producerar chokladen till Ica Selection.

Denna I love eco-choklad har tillverkats av kakaobönor från Peru och påminner faktiskt väldigt mycket om ICA Selection – Mörk choklad Peru 70%. Kan det vara exakt samma recept månntro?

Tittar man på innehållsförteckningen så är åtminstone denna identisk: kakaomassa, socker, kakaosmör och fettreducerat kakaopulver. Icas choklad innehåller alltså vanligt raffinerat socker (och inte rörsocker), vilket ger chokladen en ganska sockersöt smak.

I doften finns det mjölk och kola samt lite nötter och röda bär. Smaken känns också mjölkig, kolaaktig och rödbärig. Dessutom blir den lite pepprig efter några tuggor. Och på slutet kommer lite nötsmak.

Konsistensen är inledningsvis smörig och len, men mot slutet tunnar den ut betänkligt. Därmed märks det att detta är billig choklad.

Billigheten märks förstås också på doften och smaken som inte har några fina nyanser. Och därför att det lätt att snabbt tröttna på den här chokladen.

Men detta är ändå en helt ok choklad till ett lågt pris. Den är lättäten. Och att bönorna kommer från Peru (och inte Västafrika) ser jag också som en fördel.

Betyg: 3,0.

Korta fakta

Namn: Ica I Love Eco Ekologisk Mörk Choklad 70%
Ursprung: Peru
Produktionsland: Frankrike
Böna:
Vikt: 100 gram
Ekologisk: Ja
Fairtrade: Ja
Kakaohalt: 70%
Kolhydrater: 36%
Fett: 41%
Protein: 8%
Allergi: Kan innehålla spår av gluten, ägg, soja, mjölk, mandel, hasselnötter, valnötter, cashewnötter, pekannötter, paranötter, pistaschnötter och makademianötter.

Mer choklad från Ica