Kallari 75% Cacao

Här har vi en ”bondeägd ekologisk choklad” som har både odlats och producerats i Ecuador, enligt vad som framgår av förpackningen.

Vidare så utlovas att chokladen erbjuder ett ”hållbart nöje” för både ”gom och planet”. Detta är alltså ekologisk choklad (USDA Organic).

När man öppnar paketet möts man av en mycket påtaglig doft som känns alldeles för parfymerad och konstgjord. Det är alltså en kraftig vaniljdoft som gör att chokladen påminner mycket om de luktsuddgummin man använde i lågstadiet. Därmed känns doften både onaturlig, ovanlig och lite sötsliskig. Inte bra.

Chokladen besitter huvudsakligen en smak av vanilj. Man känner också tydligt av ”luktsuddgummit”. Förövrigt kommer det också fram en smak av något som påminner om bananer och kakor. Den har dessutom en lite konstig och bitter eftersmak som gör att jag tänker på banan eller bananskal.

Inledningsvis uppfattar jag konsistensen som oväntat len och fin, men sedan ger sig små knastriga partiklar tillkänna, nästan som små sandkorn.

Så detta är på intet sätt någon bra choklad. Innehållet består av kakaomassa, rörsocker, kakaosmör och naturlig vanilj.

Betyg: 1,5.

Korta fakta

Namn: Kallari 75% Cacao
Ursprung: Ecuador
Produktionsland: Ecuador
Böna:
Vikt: 70 gram
Ekologisk: Ja
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 75%
Kolhydrater:
Fett:
Protein:
Allergi: Kan innehålla spår av nötter, soja och mjölkprodukter.