Lindt Excellence 90%

Denna choklad från Lindt besitter faktiskt mycket doft. Eller rättare sagt så saknar den helt doft, så därför har tillverkaren istället tillsatt stora mängder vanilj som avger mycket doft.

Och även i smaken hittar man mycket vanilj, samt den ”icke-smak” som jag tycker är karakteristisk för just Lindt. Det är som att det uppstår ett ”smakvakuum” i munnen, något som tillverkaren därför behöver fylla ut med vanilj i brist på annat.

Dessutom är chokladen lite bitter, men inte särskilt mycket med tanke på att det ändå handlar om en 90%-are. För övrigt så är chokladen också ganska torr.

Konsistensen är emellertid fin och den känns både tjock och len. Det känns också lite segt, vilket gör att chokladen stannar kvar länge i munnen.

Dock så är det synd att eftersmaken helt saknas, men detta är inte särskilt överraskande eftersom det inte finns så mycket smak till att börja med.

Betyget hamnar trots allt på 1,5 tack vare att konsistensen var ok. Men den får tyvärr inga poäng för den frånvarande doften och smaken. Inte heller för vaniljen.

Innehåll: kakaomassa, kakaosmör, fettreducerat kakaopulver, socker, vanilj.

Betyg: 1,5.

Korta fakta

Namn: Lindt Excellence 90% Cacao Dark Supreme
Ursprung:
Produktionsland: Tyskland
Böna:
Vikt: 100 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 90%
Kolhydrater: 14%
Fett: 55%
Protein: 10%
Allergi: Kan innehålla mandel, hasselnötter, mjölk och soja.