Marou Lam Dong 74%

Detta är en mörk choklad som kommer från Vietnam. Kakaon har odlas där och chokladen har också produceras på plats.

Tidigare när jag har provat Marou Ba Ria 76% har den smakat mycket syrligt, ungefär som choklad från Madagaskar, och det är ingen choklad som jag normalt gillar.

När det gäller Marou Lam Dong 74% finns det inte helt oväntat också mycket sura röda bär i doften. Jag tänker lingon eller något åt det hållet. Det finns dessutom en lite bränd doft som påminner om bränt trä.

Smaken är den inledningsvis ganska söt – den påminner kanske om vanilj? – men den skiftar snabbt över i en kraftig syra. Förövrigt hittar jag inga nyanser i smaken. Det är bara en massa röda bär och en alltför påtaglig surhet.

Konsistensen är inte heller helt behaglig. Den hade gärna fått var lite lenare, och jag tycker dessutom den känns lite för tunn. Kvalitetschoklad bör ha en tjockare och finare konsistens.

Tittar man på innehållsförteckningen så är åtminstone den föredömlig. För den är mycket kort. Marous choklad innehåller bara kakaosmör, kakaomassa och rörsocker.

Ovanligt är att kakaosmöret är största ingrediens och konstigt nog känns, som sagt, inte chokladen alls särskilt tjock och fet i konsistensen.

Betyg: 2,5.

Korta fakta

Namn: Marou Faiseurs de Chocolat Lam Dong 74 Vietnamesisk Single Origin Choklad
Ursprung: Vietnam
Produktionsland: Vietnam
Böna: Trinitario
Vikt: 24 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 74%
Kolhydrater:
Fett:
Protein:
Allergi: Kan innehålla spår av nötter.