Pacari Råchoklad 100%

Pacaris mest extrema råchoklad innehåller hela 100 procent kakao. Enligt tillverkaren har råchokladen behållit mycket av kakaons naturliga antioxidanter genom att temperaturen har hållits låg under tillverkningsprocessen, men exakt vilken temperatur som har använts avslöjas inte.

Enligt tillverkaren bär smaken på en ”antydan av frukt och kryddor”. Mäster Choklad skulle snarare säga att smaken påminner mer om bittra russin eller gräs. Och på grund av att chokladen innehåller 100 procent kakao är den också mycket bitter i smaken. Därför är den inte heller särskilt god att äta som den är.

Här krävs det någon söt dryck för att chokladen ska kunna avnjutas, eller åtminstone kunna gå att äta utan att ansiktet skrunklar ihop sig i en bitter min. Ett sött Madeiravin gör chokladen något mer behaglig.

Priset ligger på ca 69 kronor för 50 gram (jmf-pris 138 kr/hg).

Korta fakta

Namn: Pacari Raw Chocolate 100% Cacao
Ursprung: Ecuador
Vikt: 50 gram
Ekologisk: Ja
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 100%
Kolhydrater: 30%
Fett: 50%
Protein: 10%