Pacari Raw Chocolate With Maca 70%

När jag beställde Pacaris råchoklad 70% fick jag av någon anledning den som innehåller maca, tyvärr, och därför blir det denna tråkiga smaksatta choklad som recenseras istället för den vanliga Pacari Raw Chocolate 70%.

Pacaris choklad både odlas och tillverkas i Ecuador. Och den här chokladen innehåller alltså maca som är någon slags rotfrukt och sägs fungera som afrodisiakum.

Chokladen har främst en sur-syrlig vaniljdoft som också påminner om citrus och torkade gula frukter. Det finns också inslag av råa kakaobönor. Doften påminner faktiskt mycket om den konstgjorda och lite äckliga ”luktsuddgummidoft” som man hittar i Kallari 75%.

Konsistensen känns smörig och fin inledningsvis, men dessvärre blir den alltför tunn på slutet.

Smaken består bara av den gulfruktiga macan som blir alldeles för kraftig och tråkig. Och inte blir den bättre av det höga priset. Jag gillar inte alls den här chokladen, och denna prisklass är det svårt att hitta en sämre produkt.

Denna choklad kostade 69 kronor för 50 gram (jmf-pris: 138 kr/hg).

Innehållet består av kakaobönor, rörsocker, maca och solroslecitin.

Betyg: 1,5.

Korta fakta

Namn: Pacari Raw Chocolate With Maca 70%
Ursprung: Ecuador
Produktionsland: Ecuador
Böna:
Vikt: 50 gram
Ekologisk: Ja
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 70%
Kolhydrater: 50%
Fett: 40%
Protein: 10%
Allergi: Kan innehålla spår av mjölk och nötter.