Plamil Chocolate 72%

Plamils choklad är både sockerfri och fri från mjölkprodukter. ”No added sugar” står det med stora bokstäver på förpackningens framsida. Istället har man använt xylitol som sötningsmedel.

Chokladen doftar faktiskt ganska gott. Den har en ganska typisk doft för mörk choklad, det vill säga, det doftar lite råa kakaobönor och sylt på röda bär, men där tar också det goda stopp.

Konsistensen är allför grynig och sockerartad. Och smaken är i stort sett helt frånvarande trots den inledande och lovande doften. Närvaron är xylitol ger dessutom en lite kylande effekt i munnen som man helst vill vara utan.

Enligt förpackningen består innehållet av kakaomassa, xylitol, kakaosmör och solrosleticin. Och chokladen produceras i Storbritannien av ett företag som heter Plamil Foods Ltd.

Kakaons ursprung är inget som nämns, och därför kan man anta att det handlar om billig och dålig kakao från Västafrika.

Den här chokladen är så ointressant att det inte finns någon anledning att skriva mer.

Betyg: 1,0.

Korta fakta

Namn: Plamil Chocolate, No Sugar Added, Dairy Free, Made with Xylitol
Ursprung:
Böna:
Vikt: 45 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 72%
Kolhydrater: 41,4%
Fett: 44,7%
Protein: 9,6%