Socado Cioccolato Fondente Extra 50%

Här är en italiensk choklad som är fullpackad med socker och således också mycket söt. På doften känner man dessutom att det har tillsatts mycket vanilj.

Chokladen avger alltså en stark och sötsliskig vaniljdoft när förpackningen öppnas och som effektivt döljer andra eventuella dofter. Men den känns också lite mjölkig och nötig, vilket kanske beror på att chokladen uppges innehålla ”delar eller spår av” mjölk, nötter och gluten enligt innehållsdeklarationen. Alltså inte bara ”spår” utan även ”delar” – hur nu det ska tolkas.

Den sötsliskiga vaniljdoften avslöjar snabbt att det handlar om billig och dålig choklad. Detta märker man också på smaken som är mycket söt och vanilig samt lite pepprig på slutet. Den påminner faktiskt väldigt mycket om Ica Basic-chokladen.

Konsistensen är förstås också lika usel som doften och smaken. Den är alltså inte särskilt len utan skaver för mycket mot tänderna.

Den här mörka chokladen uppges innehålla minst 50% kakao och därmed också ungefär lika mycket socker. Därför är den söt och sliskig och smakar inte som mörk choklad utan mer som socker eller godis. Så detta är ungefär så långt från kvalitetschoklad man kan komma.

Innehållsförteckningen: socker, kakaomassa, kakaosmör, sojalecitin och vanillin.

Betyg: 1,0.

Korta fakta

Namn: Socado Cioccolato Fondente Extra 50%
Ursprung:
Produktionsland: Italien
Böna:
Vikt: 100 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 50%
Kolhydrater: 60,2%
Fett: 31%
Protein: 5,5%
Allergi: Kan innehålla delar eller spår av nötter, mjölk och gluten.