The Grenada Chocolate Company 71%

Detta är en lokalt producerad choklad som alltså har tillverkats på samma plats där kakaobönorna har odlats. I det här fallet handlar det om den västindiska ön Grenada.

Innehållsförteckningen avslöjar följande ingredienser: kakaobönor (trinitario), rörsocker, kakaosmör och sojalecitin. Bara fyra ingredienser och i övrigt inga konstigheter. Inget att anmärka på än så länge alltså.

Men när förpackningen har öppnats är det första man märker att chokladen har en lite underlig och ovanlig doft. Den luktar faktiskt som min gamla saxofonväska. Det är alltså en gammal och instängd doft som också för tankarna till gammal kofta eller garderob. Men som tur är finns det också lite körsbär i doften.

Smaken är inledningsvis ganska frånvarande. Sedan blir den sött vaniljig, vilket gör att jag tänker på konditori och små söta kakor, men enligt ovan nämnda innehållsförteckning ska det inte finnas någon vanilj i chokladen. Och på slutet kommer en lätt och röd syrlighet som nästan går helt obemärkt förbi. Kanske anar man också lite körsbär, liksom i doften.

grenada-chocolate-71_3

Grenadas choklad har en lite instängd textildoft som påminner om en saxofonväska.

Konsistensen är ganska hårt knaprig som gör att den ger ett ganska billigt och dåligt intryck. Chokladen hade gärna fått vara mer mjuk och len. För då hade det varit lättare att förstå varför den är så orimligt dyr.

Jag tycker alltså att detta är en ganska intetsägande choklad. Doften är konstig, smaken är tråkig och konsistensen känns allt annat än exklusiv. Trots det kostar Grenadas choklad nästan 70 kronor per hekto, det vill säga att den är långt ifrån köpvärd.

Slutsats: detta är en ganska dålig, samt mycket dyr, choklad från Grenada.

Den kostar ca 59 kr för 85 gram (jmf-pris: 69 kr/hg).

Betyg: 2,5.

grenada-chocolate-71_2

Korta fakta

Namn: The Grenada Chocolate Company Organic Dark Chocolate 71% Cocoa
Ursprung: Grenada
Produktionsland: Grenada
Böna: Trinitario
Vikt: 85 gram
Ekologisk: Ja
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 71%
Kolhydrater:
Fett:
Protein:
Allergi: Inga spår av mjölkprodukter, gluten eller nötter.