Willie’s Cacao Indonesian Gold 69%

Som framgår av namnet så har denna choklad från Willie’s Cacao producerats av kakobönor från Indonesien. Själv föredrar jag emellertid choklad vars bönor har odlats i Sydamerika, så därmed hade jag inga stora förväntningar på denna indonesiska choklad. Men jag har tidigare provat och gillat Willie’s choklad från Peru. Så vi får se om denna håller lika hög klass.

Först av allt kan man konstatera att doften, tyvärr, är ganska mild. Man får således sniffa på ordentligt för att överhuvudtaget känna någonting alls. Men den känns i alla fall lite syrlig och jag tänker i första hand på russin och röda bär.

Och när jag tuggar på chokladen så finns där en tydlig syrlighet – den är faktiskt på gränsen till sur – men i övrigt uppfattar jag knappt någon smak.

Alltså, inledningsvis känns smaken ganska intensiv, men snart inser man att det bara handlar om en kraftigt syrlighet som snabbt avtar samt ersätts av en otrevlig surhet som slår hårt på slutet. Och chokladen lämnar ingen eftersmak utan enbart en obehagligt sur, och kanske lite bitter, känsla i munnen.

Här saknas det alltså smak. Jag tycker jag att en delikat smak av choklad hade varit ett passande inslag. Men med tanke på ursprunget så hade jag som sagt inga höga förväntningar på Indonesian Gold, men att den skulle vara så här intetsägande och tråkig hade jag inte riktigt räknat med.

Chokladen kostade 36 kronor för 50 gram (jmf-pris: 72 kr/hg).

Betyg: 2,0.

Korta fakta

Namn: Willie’s Cacao Indonesian Gold 69%
Ursprung: Indonesien
Produktionsland: Storbritannien
Böna:
Vikt: 50 gram
Ekologisk: Nej
Fairtrade: Nej
Kakaohalt: 69%
Kolhydrater: 39,9%
Fett: 38,4%
Protein: 8,8%
Allergi: Kan innehålla spår av nötter.